Covid aan de Kust

31/3/2021 Covid aan de Kust

 

 

 

Trekt u naar zee in de paasvakantie? Een gewaarschuwde toerist is er twee waard. Om alles vlot te laten verlopen, schakelt Nieuwpoort extra stewards in. Maar wat welke coronamaatregelen gelden er aan de kust en wat betekenen ze precies voor uw (vakantie)verblijf?

 

 

1- mondmaskerplicht aan zee

Vanaf zaterdag 3 april 2021 is het dragen van een mondmasker in de Nieuwpoortse winkelstraten, de Zeedijk, de kaai, het staketsel, de Robert Orlentpromenade en de Paul Orbanpromenade verplicht voor iedereen ouder dan 13 jaar.

Uiteraard zijn ook de federale mondmaskermaatregelen van toepassing: in winkels, op het openbaar vervoer, op markten, op de dijk, aan scholen, …. Overal waar er geen afstand van 1,5 meter gerespecteerd kan worden.

U hoeft het mondmasker niet te dragen

  • tussen 19.00 uur en 08.00 uur;
  • tijdens verplaatsingen met fiets, auto of andere gemotoriseerde voertuigen;
  • tijdens intensieve sportactiviteiten (wel bij wandelen);
  • tijdens werkzaamheden die een zware inspanning vergen;
  • tijdens het eten en drinken;
  • wanneer u over een medisch attest beschikt.

Wel dienen alle personen vanaf 13 jaar steeds een mondmasker bij zich te hebben.

 

2- shoppen aan de kust

Het Overlegcomité besliste dat niet-essentiële winkels enkel nog klanten mogen ontvangen op afspraak. Wie in Nieuwpoort komt winkelen, doet dit best alleen of met maximaal een gezinslid. Neem contact op met de winkels die u wilt bezoeken!

Ook dient elke bezoeker het circulatieplan in onze winkelstraten te volgen zoals aangegeven.

 

3- afspreken

Buiten de personen in uw huishouden, heeft u recht op een nauw contact, het befaamde knuffelcontact. Deze persoon mag zonder mondmasker op minder dan anderhalve meter bij u in de buurt komen en ook bij u thuis.

Alleenstaanden beschikken over een extra knuffelcontact, maar mogen beide personen wel niet samen uitnodigen.

Buiten mogen maximaal vier personen samenkomen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld en uitgezonderd mensen die onder hetzelfde dak wonen.

Probeer steeds te kiezen voor buitenactiviteiten en neem extra voorzorgsmaatregelen wanneer u in contact komt met mensen uit een risicogroep.

4- tweede verblijf

Tweedeverblijvers uit het buitenland mogen momenteel niet naar ons land reizen, dit tot 19 april. Tweedeverblijvers uit het binnenland mogen hun eigendom bezoeken.

 

5- uitstapjes

Musea, dierenparken en zwembaden in de buitenlucht zijn open, maar pretparken, binnenspeeltuinen en bioscopen zijn dicht tot en met 25 april 2021.

De Provincie West-Vlaanderen neemt extra coronamaatregelen in provinciedomeinen en bezoekerscentra naar aanleiding van de verstrengde richtlijnen. Provinciedomein Raversyde in Oostende, het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist en Duinpanne in De Panne zijn gedeeltelijk gesloten. Georganiseerde activiteiten worden opgeschort. Andere provinciedomeinen zijn open.

 

6- horeca aan de kust

Restaurants en cafés zijn gesloten. Sommige horeca bieden afhaalmaaltijden aan. Bestel deze voor 22 uur ‘s avonds.

Zolang horeca gesloten blijft, zullen de toiletwagens bij de Sint-Bernarduskerk, het Hendrik Geeraertplein en aan de Kaai gebruikt kunnen worden tussen 10.30 uur en 17.00 uur.

Daarnaast stelt Nieuwpoort nu ook op weekdagen de openbare toiletten op het Hendrikaplein ter beschikking tussen 10.00 uur en 17.00 uur. En
Afhankelijk van het weer en de drukte opent de stad de toiletten aan de Havengeulpromenade.

 

7- het openbaar vervoer

Mondmaskers zijn verplicht op trein, tram en bus. Ook aan de haltes, in het station en op het perron draagt iedereen ouder dan 12 jaar een mondmasker.

Daarnaast is ook het aantal zitplaatsen op de trein naar toeristische bestemmingen beperkt. U mag enkel aan het venster plaatsnemen, met uitzondering van kinderen tot 12 jaar.

 

(bron: https://www.nieuwpoort.be/update-feed. Informatie onder voorbehoud van wijzigingen of fouten.)

Wie vragen heeft over de Nieuwpoortse coronamaatregelen kan terecht op het telefoonnummer 058 22 44 05.

 

 

 

Gratis waarde-/kostenberekening

Vraagt u zich af hoeveel uw eigendom waard is, of wat de eventuele verhuurprijs kan bedragen? Of bent u eerder benieuwd naar wat de syndicuskosten voor uw eigendom bij Euro Immo zouden zijn? Klik op één van de calculatoren en uw vraag wordt gratis berekend.

Verkoopwaarde Verhuurwaarde Beheerkost