Schakel uw syndicus in bij schadegevallen!

7/7/2021 Schakel uw syndicus in bij schadegevallen!

 

 

 

Een syndicus staat in voor het beheer van de gemeenschappelijke delen in een appartementsgebouw. Wanneer u schade vaststelt aan een van die delen, of uw appartement, brengt u best zo snel mogelijk die syndicus op de hoogte. Dit kan telefonisch of per mail, en bij Euro Immo zelfs nog eenvoudiger: gebruik SOS EURO IMMO, onze nieuwe app waarmee schade meteen en duidelijk gemeld kan geworden!

 

 

 

Ruben van onze dienst Syndic legt uit: bekijk de video hierboven. 

 

Wat is een syndicus?

Wanneer een gebouw bestaat uit twee of meerdere appartementen die eigendom zijn van verschillende personen, zijn de mede-eigenaars wettelijk verplicht een syndicus aan te stellen. Deze persoon staat in voor het beheer van de gemeenschappelijke delen in een appartementsgebouw en kan steeds ingezet worden als bemiddelaar en/of begeleider.

 

 

 

U stelt schade vast. Wat nu?

Contacteer uw syndicus meteen! Bij Euro Immo kan dit per e-mail, telefonisch of via onze gloednieuwe applicatie: SOS EURO IMMO. Wij zijn via deze kanalen dag en nacht bereikbaar. Elk schadegeval wordt efficiënt en op een persoonlijke manier behandeld - én afgehandeld!

 

Via SOS EURO IMMO komen schademeldingen rechtstreeks bij een van onze dossierbeheerders terecht. U kan in de app heel eenvoudig de problemen aanvinken en beeldmateriaal toevoegen. Ook wie vragen heeft omtrent (extra) onderhoud kan in de applicatie terecht.

 

 

De syndicus schiet te hulp

De syndicus komt ter plaatse en meet de (gevolg)schade op. Vervolgens zal die de schadelijders informeren over, en eventueel begeleiden in, verdere stappen.

 

Er wordt nadien aangifte gedaan bij de verzekeringsmaatschappij en de syndicus brengt alle betrokken partijen op de hoogte. Het is ook de taak van de syndicus om eventueel de oorzaak van de schade te achterhalen en die te (laten) herstellen. In het geval van waterschade kan een lekzoekbedrijf aangesteld worden.

 

 

Schade vergoeden?

Wat gevolgschade betreft, dient de mede-eigenaar zelf prijsoffertes aan te leveren om de schade te laten vergoeden. De syndicus kan hierbij helpen indien nodig.

 

Wanneer de herstellingswerken voorbij zijn, zal de verzekeringsmaatschappij de schade vergoeden of wordt er een expertise georganiseerd om de gevolgschade te begroten.

 

In geval van een expertise ter plaatse, is het daarna aan de schadelijder om de voorgestelde vergoeding te aanvaarden of een tegenexpertise te vragen.

 

 

Een extra tip:

Neem steeds voldoende foto’s van de gevolgschade of van eventuele defecte objecten, door bijvoorbeeld waterschade. EURO IMMO raadt u ook aan geen zaken weg te gooien die beschadigd werden tot wanneer het schadedossier helemaal gesloten is.

 

 

 

Schaarste aan de kust blijft:
goed nieuws voor uw eigendom!

Zowel in verkoop als verhuur hebben wij het afgelopen jaar een stormloop op residentieel vastgoed meegemaakt.

Bent u benieuwd hoeveel de waarde van uw eigendom is gestegen? Klik hieronder op de calculator om een gratis en vrijblijvende schatting aan te vragen.

Verkoopwaarde Verhuurwaarde Beheerkost