02/10/2020

De zomer is voorbij

Vooreerst hopen we dat u een mooie zomer beleefd heeft en dat u bovenal in goede gezondheid verkeert. In Nieuwpoort is er ondertussen heel wat gebeurd:

Na een valse start tijdens die donkere periode in het voorjaar is het kompas aan de kust sinds mei helemaal omgeslagen: De buitenlandse reisrestricties in combinatie met een zonnige zomer maken lokaal kusttoerisme weer helemaal ‘in’.

Het resultaat: een overdonderende interesse in ons aanbod, die, in combinatie met de inhaalbeweging die we sinds maart in het syndicus-beheer dienden te maken, voor ons team de afgelopen 5 maanden in meer dan overuren resulteerde. Een ongeziene drukte dus, in een surreële tijd.

Ondertussen is de zomer voorbij, maar de interesse in de kust is echter gebleven, ook tijdens de winter verwachten we daarom meer beweging in ons geliefde Nieuwpoort. Hierbij zetten we graag enkele interessante punten in de kijker: 

Vastgoednieuws door Stefaan Dhondt

Niet alleen bij het aanbieden van een huurpand dient een EPC-attest aanwezig te zijn. Binnen de twee jaar van het verhuren van een pand dient een huurder tevens op de hoogte te zijn van het EPC van de eventuele gemeenschappelijke delen van een goed. Vind meer info omtrent (ver)huren in deze explainer-videos.

Vastgoednieuws door Stefaan Dhondt

klik op de video om deze af te spelen

Storm ‘Odette’ NIET onopgemerkt gepasseerd

In Nieuwpoort hebben we storm ‘Odette’ in volle kracht ervaren.

Ook bij onze klanten waren er jammergenoeg verschillende schadegevallen zoals afgewaaide balustrades ,weggewaaide dakpannen en ook voor waterinfiltraties via ventilatiekokers en ramen kregen we verschillende meldingen binnen. Hiervoor zijn we uiteraard reeds overal ter plaatse geweest en werden alle aangiften bij de verzekeringsmaatschappijen reeds uitgevoerd. De aannemers zijn ondertussen volop in de weer om herstellingen uit te voeren.

Mocht u ondertussen nog schade opmerken, dan kan u dat uiteraard melden via mail op syndicus@euroimmo.be  of telefonisch via 058 23 65 82.

Wegens corona uitgestelde algemene vergaderingen

De vergaderingen die tussen maart en juli wegens de lockdown werden uitgesteld hebben we ondertussen (op enkele na) allemaal opnieuw kunnen laten doorgaan. Officieel was er een inhaalperiode tot november, maar het goede nieuws is dus dat we al weer op schema zitten!

Mocht u nog vragen hebben omtrent de algemene vergadering of andere zaken met uw syndicus wensen te bespreken dan kan u altijd contact opnemen via mail syndicus@euroimmo.be, telefonisch: 058 23 65 82, of hier via onze digitale afspraaktool.

Nieuwe collega’s

Dankzij de drukte mochten we 2 nieuwe collega’s verwelkomen:

Ellen Dockx vervoegde ons reeds in juli en Fanny Verstraete maakt sinds september deel uit van het syndicusteam: Beide dames helpen u enthousiast met al uw vragen omtrent uw residentie.

Welkom Ellen en Fanny!

Uitje in Nieuwpoort?

Ook buiten de zomer ontmoeten we u uiteraard graag terug in Nieuwpoort, deze maand zijn er trouwens enkele leuke activiteiten in onze stad, we lichten er graag eentje uit: Maand van de Garnaal.

Met tal van activiteiten in en rond de Stedelijke Vismijn wordt de Nieuwpoortse garnaal in de kijker gezet.

Ook fijnproevers kunnen genieten van heerlijke degustatiemenu’s bij de lokale chefs met de dagverse Noordzeegarnaal in de hoofdrol.

Meer info: https://www.visit-nieuwpoort.be/beleef/maand-van-de-garnaal

Garnalen