02/01/2020

Een prachtig jaar toegewenst!

Blik vooruit met Stefaan Dhondt

In 2020 maken we er opnieuw onze missie van om u te ondersteunen in het verhurenverkopen en beheren van uw eigendom. Samen met mijn medewerkers zetten we ons volop in om dit te realiseren: zowel commercieel, fiscaal als juridisch. Onze dienstverlening breidt daarbij via diverse digitale kanalen uit: het wordt een jaar vol perspectief en vooruitgang.

Deze focus op efficiëntie zal zich de komende jaren ook op ons patrimonium laten opmerken. Zo heeft de Vlaamse regering diverse beslissingen genomen waar we in de vastgoedwereld terdege rekening mee dienen te houden. Ik haal hierbij twee voorbeelden aan:

Voor het einde van 2021, dient er een EPC document van de gemeenschappelijke delen ter beschikking te zijn, dit afzonderlijk van het EPC attest per privatief. Beide documenten moeten bij verkoop en verhuur ter beschikking zijn voor kandidaat-kopers of -huurders.

Het verhuren van privatieven waar nog steeds ‘enkel glas’ aanwezig is, zal de komende jaren alsmaar moeilijker worden. De Vlaamse wooncode, die de kwaliteit van de panden omschrijft zal hiervoor ‘strafpunten’ toekennen en bij het bereiken van een maximum aantal strafpunten (15) zal het pand niet meer verhuurd mogen worden op jaarbasis. De overheid geeft ons hiervoor 3 jaar de tijd om ons aan te passen… Zoals u ziet: er ligt heel wat werk op de plank!

Ik wens u en uw dierbaren heel veel kracht, energie en een goede gezondheid om de dagdagelijkse uitdagingen aan te pakken en uw dromen te mogen realiseren.

Stefaan Dhondt
Gedelegeerd bestuurder Euro Immo nv