30/12/2020

Terugblik op 2021: realisaties en mandaten

Beste mede-eigenaars,

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar blikken wij graag met u terug op een bewogen 2021! Het was opnieuw een jaar waarin Corona heel wat roet in het eten gooide. Cultuur- en sportevenementen, reizen of familie uitstapjes: een fijne invulling van onze vrije tijd was dit jaar geen evidentie. Ik hoop, samen met u, dat alleen al op dat vlak in 2022 de hemel laat opklaren!

Corona heeft ook invloed gehad op het aanbod seizoens-, jaar-, en vakantieverhuur. Kustvastgoed is nog nooit zo in trek geweest. Sinds maart 2020 ervaren wij een opmerkelijk hogere bezetting van appartementen en vakantiehuizen.

Daarnaast heeft ons kantoor ook opgemerkt dat, wie reeds een appartement bezit, zich een beetje extra durft engageren voor het gebouw! Op een esthetische en ecologische manier: heel wat mede-eigenaars wensen hun gemeenschappelijke delen te renoveren. Men heeft de voorbije jaren ingezien dat het renoveren van gevels en/of inkomhallen een zeer goede investerig is! U houdt er immers de waarde van uw eigendom mee in stand. Meer nog! U kan de waarde er zelfs mee verhogen, bijvoorbeeld wanneer er naast een gevelrenovatie ook oog is voor extra isolatie.

Ik permitteer me om enkele voorbeelden met u te delen:

Residentie Zeeduin: hoek Lefebrestraat en Franslaan. Deze residentie kende een volledige metamorfose! Naast het aanpakken van serieuze betonschade, werd ook ingestemd met een nieuwe, erg moderne gevel! Er waren heel wat populaire alternatieven voor de afwerking: een coatinglaag, hout of een klassieke gemetste gevel. Toch kozen de mede-eigenaars voor Dekton, een geperste steen. Prachtig!
Wie benieuwd is naar een voorgevel met een coatinglaag, kan eens voorbij Franslaan 111 rijden. Bewonder het resultaat van de renovatie te Residentie Wielingerbank!
Op dit ogenblik is men aan de slag in Residentie Lombardie. Ik nodig u uit om de afwerking te komen bewonderen tegen de zomer van 2022.

Ook Dekton werd gebruikt bij het opknappen van Residentie Springvloed: Zeedijk 103. Zoals u kan zien, is het mogelijk diverse kleuren te gebruiken bij de afwerking. De mede-eigenaars ruilden de oude balustrades in voor elegante glaspartijen. Wat een verschil! Het volledige gebouw is in een klap een pak moderner geworden. De glaspartijen werden trouwens bevestigd aan de kopse kant van de terrassen, waardoor elk terras vanaf nu een beetje breder is! Daarnaast is deze vernieuwing ook mooie garantie op een tochtvrije aperitief op het terras bij minder weer!
Ook een kleine renovatie kan een groot verschil maken! Uw creativiteit hoeft het afgesproken budget dus niet te overstijgen. Neem nu Residentie Zeezicht in Oostende bijvoorbeeld: u zal versteld staan wat een grondige voorgevelreiniging, afgewerkt met een coatinglaag, betekende voor dat gebouw.

Recent mochten we ook enkele inkomhallen een complete make-over geven. Residentie Artan en Ysera: beiden erg mooie realisaties. Goed binnengekomen, is half gewonnen! Het is geen verrassing dat de waarde van deze, en elke andere aangepakte en opgeknapte mede-eigendom, aanzienlijk de hoogte ingaat. Niet voor niets zijn er een zevental renovatiedossiers in voorbereiding. Een verkoop blijft (indien gewenst) niet lang uit na zo’n boost!

Of u nu renovatie-, verkoop-, of verhuurplannen heeft, de vastgoedwereld is constant in verandering. Dankzij onze periodieke nieuwsbrieven was u in 2021 helemaal mee! Ook in 2022 engageert Euro Immo zich u te informeren wat vastgoed betreft. Mijn medewerkers en ik zijn hierbij graag uw partner in verhuur, verkoop en syndic!

Dit was onze laatste nieuwsbrief van 2021, eentje waarin mijn medewerkers en ikzelf onze beste wensen voor 2022 delen: met u, uw familie en eenieder die u liefheeft.

Stefaan Dhondt
Gedelegeerd bestuurder Euro Immo nv