Euro Immo's selectie zomeractiviteiten

12/5/2021 Euro Immo's selectie zomeractiviteiten

 

 

 

Een zalige zomer in Nieuwpoort!

Wie zijn zomermaanden aan de kust spendeert, wil meer dan zon, zee en strand alleen... Euro Immo zet voor u de leukste zomeractiviteiten in Nieuwpoort op een rijtje. Fan van winkelen of natuurliefhebber? Avonturier of sportieve levensgenieter? In deze bruisende badplaats met een rijke geschiedenis is er voor elk wat wils!

 

 

Nieuwpoorts Must Sea’s

Nieuwpoort is eerst en vooral een historisch huzarenstukje. Het Koning Albertmonument en zijn panorama lokt jaarlijks heel wat bezoekers. En ook de militaire begraafplaats in Ramskapelle, vlakbij Nieuwpoort, is populair.

Al zijn er volgens ons nog enkele andere must sea’s die uw aandacht verdienen:

 

 

Provinciaal domein Koolhofput is een groene oase van rust waar u kan vissen, verschillende vogelsoorten spotten of gezellig picknicken.

 

 

Ter hoogte van Nieuwpoort mondt de IJzer rechtstreeks uit in de zee. Waar zout en zoet water elkaar ontmoeten, leven fauna en flora op. Natuurreservaat de IJzermonding is een prachtig biotoop met schorren, polders, duinen en strand.

 

 

Shoppen in Nieuwpoort betekent een mix van hippe en luxueuze shops. Menig fashionista laat zich al winkelend verleiden door deze modebewuste kuststad.

 

 

Met het gezin

Wie naar zee trekt met (kleine) kinderen, heeft maar beter enkele uitdagende dingen gepland. In Nieuwpoort is het kindvriendelijke aanbod erg uitgebreid:

Al vanaf 15 juni kunnen kinderen ‘bouwen aan het fort’ in een creatieve Clicformers-doe-expo.

En wat dacht u van een kidsproof doeboek? Gust Garnaal en Zoë Zeehond dagen jonge kinderen de hele zomer lang uit met spelletjes en opdrachten!

Legt u liever een interactieve speurtocht af met het gezin? Speuren naar sporen is een fijne erfgoedzoektocht in Nieuwpoort-Bad, maar u kan ook op belevingstocht in het bezoekerscentrum Westfront: ontrafelt u het mysterie van de slimme schipper?

 

 

De echte durvers kunnen op heksenjacht met Cornelia. Een wandeling op kindermaat (2,5 km) die vertrekt aan het stadhuis in Nieuwpoort.

 

 

Zijn uw kinderen al wat ouder? Zij kunnen hun ogen en oren de kost geven op de vele zomerfestivals die aan zee plaatsvinden. Naast de populaire Sint-Bernardusfeesten en het Nostalgie Beach Festival (voor beide festivals is er echter nog geen zekerheid dat deze zullen doorgaan), staan er ook heel wat kunstzinnige en culinaire avonden gepland. Het intrigerende lichtspektakel ‘Follow the … Feniks’ bijvoorbeeld. Al is dat er eentje voor nà zonsondergang.

 

En ten slotte kan u met uw gezin ook op een leuke manier bijdragen aan een mooiere kust deze zomer: maak het strand al spelend afvalvrij met de Nieuwpoort Trash Bingo!

 

 

Voor de sportfanaten

De zee trekt elke zomer heel wat sportievelingen. Naast de vele prachtige (begeleide) wandelroutes in en rond Nieuwpoort, is ook het fietsnetwerk er eentje om u tegen te zeggen. Langs de IJzer, door de stad, over het strand, in groep of individueel, … Uw mogelijkheden zijn eindeloos. Passeer indien mogelijk zeker eens voorbij de gezellige avondmarkt.

 

Gedurende de zomermaanden zet Nieuwpoort extra in op de sportieve kustgangers en waterratten: zij kunnen elke dag terecht op het Sportstrand, voor het ontlenen van (water)sportmateriaal en/of een uitdagende workshop.

 

 

Bent u eerder een fanatiek zeilliefhebber? De vijf jachthavens, met meer dan 2000 ligplaatsen, staan onder meer garant voor nagelbijtende, internationale wedstrijden.

 

 

Meer weten?

De toeristische dienst van de stad Nieuwpoort helpt u graag verder. Een uitgebreide brochure ontvangen of een prangende vraag stellen? Contacteer hen vandaag nog.

 

 

 

Gratis waarde-/kostenberekening

Vraagt u zich af hoeveel uw eigendom waard is, of wat de eventuele verhuurprijs kan bedragen? Of bent u eerder benieuwd naar wat de syndicuskosten voor uw eigendom bij Euro Immo zouden zijn? Klik op één van de calculatoren en uw vraag wordt gratis berekend.

Verkoopwaarde Verhuurwaarde Beheerkost