31/03/2021

7 tips die de verkoopwaarde van uw woning beïnvloeden

U overweegt om uw woning te verkopen? Het is bewezen dat de juiste vastgoedstyling uw pand tot negen keer sneller verkoopt! Grote werkzaamheden zijn overbodig, alles begint met een goede home staging. Dit brengt bij elke potentiële koper een goed gevoel naar boven en garandeert een hogere verkoopprijs.

Onze vastgoedadviseur Michael legt uit: bekijk de video hierboven. 

1 – zorg ervoor dat de woning zo ruim mogelijk oogt

Talloze fotokaders, een stijlvolle opbergdoos, een hip koffiezetapparaat en een nieuwe kitchenaid… Spullen die niet weg te denken zijn uit uw interieur, durven de ruimte te verkleinen. Probeer dus zoveel mogelijk persoonlijke spullen en niet-essentiële meubelstukken op te bergen. Hierdoor kan de koper meteen met zijn of haar fantasie aan de slag in de ruimte en lijkt de woning ook groter, wat de verkoopprijs ten goede komt.

2 – niemand houdt van donkere ruimtes

Hoewel het ‘s avonds heel gezellig kan zijn, onder een dekentje, met een goed glas wijn en een leuke film, laat u tijdens een bezoek beter de gordijnen open! Pak uit met klare ruimtes en een streepje zon. Breng het licht naar binnen.

3 – zorg voor een nette indruk

Het lijkt vanzelfsprekend, maar een goed onderhouden woning doet het beter op de immomarkt. Kandidaat-kopers moeten met een topgevoel naar huis gaan en dat mag niet beïnvloed worden door het gebrek aan hygiëne: vingerafdrukken op de koelkast, etensresten in de spoelbak, tandpasta in de badkamer en vuile ramen… Zulke zaken doen enkel afbreuk aan de charme van uw eigendom.

=> Geen tijd om uw woning klaar te stomen voor verkoop? Maak gebruik van onze poetsdienst! Uw appartement wordt helemaal proper gemaakt, en u hoeft niet speciaal naar de kust te komen.

4 – aandacht voor details

Een propere eigendom presenteren is niet voldoende. Wanneer een woning niet zorgvuldig onderhouden werd, vertaalt zich dat in een lagere aankoopprijs. Kandidaat-kopers gaan ervan uit dat mensen met aandacht voor detail, ongetwijfeld ordelijke mensen zijn die hun huis gekoesterd hebben. Opgemaakte bedden? Perfect! Fleurige bloemen op tafel? Goed idee! Kapotte lampen herstellen? Een must! Een kraaknette en verzorgde woning verantwoordt een hogere vraagprijs.

Het zijn details die de gezelligheid ten goede komen. Het is ook slim een basistemperatuur aan te houden: een koud appartement creëert geen warm gevoel.

5 – in geuren ….

Vergeet uw woning niet af en toe te bezoeken en te verluchten. Nog al te vaak worden potentiële kopers overvallen door een muffe geur wanneer ze een appartement binnengaan. Nog voor de geur van uitgedroogde afvoersystemen ze naar buiten jaagt, is hun keuze al gemaakt.

En hoewel een fris parfum in huis dus geen overbodige luxe is, blijft geurbeleving iets persoonlijks. Vermijd dus te sterke parfums en kies voor iets onopvallend. Gemalen koffie, een verse cake of de geur van wasverzachter… Huiselijker kan niet!

6 – en kleuren

Ook een likje verf kan het verschil maken! Een kandidaat-koper kijkt op een totaal andere wijze naar uw woning dan u dat doet. Dit heeft te maken met persoonlijke smaak, alsook met eigen voorkeuren en ideeën. Niet iedereen houdt van felle kleuren of drukke motieven. Een charmante, neutrale sfeer sleept zonder twijfel een betere verkoopprijs in de wacht. Kandidaat-kopers neigen naar een minimalistisch interieur met heldere tinten.

7 – een terras of tuin om mee uit te pakken

Wie zich enkel focust op de binnenruimtes maakt een vergissing. Ook de buitenomgeving moet in orde zijn. Een voortuin vol onkruid of een verwilderd gazon werkt allesbehalve motiverend, terwijl een gezellig terras meteen doet dromen van de zomer. Geef de kandidaat-kopers een vakantiegevoel met enkele eenvoudige trucjes: haal tuinmeubilair boven, verwijder groene aanslag, …