31/03/2021

Alles uitverhuurd: schaarste aan de kust!

De Belgische kust is populairder dan ooit. Zelfs de vakantieappartementen die moeilijk te verhuren waren, zijn volzet in de aankomende paasvakantie. Iedereen trekt naar zee! Een kustappartement of -woning verhuren, was nog nooit zo’n goed idee.

Onze vastgoedadviseur Vincent legt uit: bekijk de video hierboven. 

Sedert juni 2020 is er sprake van een schaarste aan de kust. De vraag verpulvert het aanbod. Niet alleen Covid-19, maar ook de warme zomers brachten de verhuurmarkt ginds in een stroomversnelling. Onze kust is veel meer dan een vakantiespot in eigen land en heel wat koppels en gezinnen willen zich voor een langere periode settelen dichtbij de zee.

Ook een doordachte shift van jaar- naar vakantieverhuur doet het aanbod verder dalen. Verhuurders maken steeds meer zélf gebruik van hun eigendom, waardoor het jaarverhuur van eigendommen is gekelderd. Begrijpelijk, iedereen wil genieten van een vakantie aan de Belgische kust!

Luxewoningen of -appartementen aan zee zijn vrijwel allemaal verhuurd en hoewel er in het middensegment nog hier en daar een woning op zoek is naar een huurder, is het aanbod momenteel met 400% uitgedund. Ook investeerders zitten met de handen in het haar: zij willen vastgoed aankopen én verhuren.

Te nemen of te laten?

Een woning aan de kust staat niet lang te huur. Kandidaat-huurders liggen op de loer. Wie na een eerste bezoek niet beslist heeft, zal het pand voor de ogen weggekaapt zien worden. Gezien die omstandigheden, wordt er weinig gediscussieerd over prijzen, waardoor verhuurders vaak een extra’tje opstrijken.

Het aanbod droogt op, terwijl de vraag enkel blijft stijgen: in Nieuwpoort alleen staat een vijftigtal kandidaten op de wachtlijst, wat nogmaals bewijst dat dit het moment is om kustvastgoed zonder problemen te verhuren.