Beste lezer

De Belgische kust blijft het goed doen op de vastgoedmarkt. Het Nieuwsblad spreekt zelfs over een ‘vastgoedtsunami’: in vergelijking met twee jaar geleden, is het aantal verkooptransacties met +-40% gestegen! De lockdown van 2020 heeft een aantal zaken duidelijk gemaakt. Enerzijds vinden tweedeverblijvers buitenlands vastgoed minder interessant, anderzijds wensen heel wat beleggers te investeren in vastgoed.

Aanvullend is ook een verschuiving op de verhuurmarkt te zien: meer en meer mensen kiezen ervoor hun appartement of woning niet langer te verhuren op jaarbasis. Seizoensverhuur betekent namelijk dat u zélf ook kan genieten van een vakantie in eigen land.

Ook post-lockdown blijven interessante vastgoedtrends zich voortzetten: iedereen wil een eigendom aan de kust! In Nieuwpoort is gewoon geen sprake van leegstand meer… Onze mooie kuststad verovert zonder verpinken het ene hart na het andere, waardoor het meer dan gezellig druk (geweest) is bij ons op kantoor.

Ik mag dan ook met grote fierheid vertellen dat Euro Immo geliefd blijft op de vastgoedmarkt. Wij hebben deze zomer nogmaals onze positie als marktleider versterkt, aangezien ons klantenbestand blijft toenemen. Euro Immo is geen kartonnen doos, maar een vat vol uitgebreide expertise en eindeloze motivatie. Verhuurders en (ver)kopers verkiezen dit vat, dat garant staat voor betrouwbaarheid en een persoonlijke service, boven halve beloftes en een prijsofferte. Kwaliteit boven alles!

Naast (ver)koop en verhuur wil Euro Immo ook meer en meer inzetten op gebouwbeheer. Onze experts laten zich continu bijscholen en dat loont! Meerdere vastgoedeigenaars vonden deze zomer de weg naar ons kantoor voor het beheren en vertegenwoordigen van hun (mede-)eigendom.

Hoewel het duidelijk een heerlijke zomer geweest is op de vastgoedmarkt, kon het Belgische weer een beetje meer z’n best doen. Duimt u mee voor l’éte-indien?

Warme groeten

Stefaan Dhondt
Gedelegeerd bestuurder Euro Immo NV