EXIT Corona?

7/5/2020 EXIT Corona?

 

Eindelijk Perspectief

 

De afgelopen weken zijn voor iedereen een zware beproeving geweest, wij hopen dat u deze moeilijke tijd in goede gezondheid heeft mogen doormaken. Ondertussen zien we een bescheiden lichtje aan het einde van de coronatunnel:  

indien de huidige fasering verder gehandhaafd wordt dan zal vanaf 11 mei ons kantoor terug open zijn en zullen plaatsbezoeken samen met de klant opnieuw kunnen plaatsvinden. Dat is goed nieuws want dankzij onze digitale voorbereidingen wachten toch heel wat kandidaten om de panden waar zij geïnteresseerd in zijn fysiek te mogen bezoeken.

Voor uw en ons comfort zijn onze collega’s echter nog steeds full-time beschikbaar via onze digitale-afspraak-tool, aarzel niet om deze te gebruiken, dit is de afgelopen weken heel efficiënt gebleken: heel wat vragen kunnen eenvoudig op die wijze besproken worden: we zien elkaar face-to-face maar kunnen hierbij fysieke aanwezigheid tot een noodzakelijk minimum reduceren.


U bent uiteraard, zodra de overheid het toelaat, van harte welkom op ons kantoor. Echter, om een stormloop in de week van 11 mei te vermijden vragen wij u vriendelijk om een afspraak te maken als u ons wenst te bezoeken. Onze kantoren zijn ondertussen technisch aan de hygiënenormen aangepast, ook mondmaskers worden u binnenkort gratis aangeboden en er is uiteraard ontsmettende handgel voorzien.

 

 

 

 

 

 

Vastgoednieuws door Stefaan Dhondt

 

Vakantie in eigen land wordt de norm!

Goed nieuws voor wie een tweede eigendom bezit en voor de mensen die actief zijn in de toeristische sector?

Voor deze laatste groep valt nog af te wachten in welke mate de toestroom aan (dag)toeristen gecontroleerd of beheerst zal worden, maar voor eigenaars kunnen we bijna zeker stellen dat het bezit van een eigendom aan de kust in de komende jaren een grote meerwaarde zal betekenen.

Dit stemt ons voorzichtig positief, want met onze 45 jaar ervaring en continue innovatie in verkoop-, verhuur- en syndicusdienstverlening zijn wij meer dan ooit de vastgoedpartner in Nieuwpoort en omstreken.

Ik wens u en uw naasten oprecht een goede gezondheid en een veilige, succesvolle heropstart van uw activiteit, hopelijk mogen we elkaar snel opnieuw ontmoeten.

Met vriendelijke groeten,
Stefaan Dhondt
Gedelegeerd bestuurder Euro Immo nv
 

Vastgoedprijzen

Midden april berichten ING en KBC een verwachte daling van de Belgische vastgoedprijzen van 2% in 2020 (bron).

Wat betekent dit voor uw eigendom aan de kust op korte of middellange termijn?

Vooreerst wordt dit als een tijdelijk fenomeen geprognosticeerd gezien na vorige crisissen de vastgoedprijzen telkens opnieuw veerkrachtig bleken. De vastgoedmarkt herstelt zich namelijk altijd sneller dan de economische groei. Verder hebben deze prognoses betrekking op het gemiddelde Belgische vastgoed, dus niet specifiek op vastgoed aan de kust.

Zou het dan mogelijk zijn dat we hier wel eens een omgekeerde trend kunnen waarnemen?

Wij geloven alvast van wel, en dit om onder andere de volgende redenen: Ten eerste lijkt een oriëntatie naar investeringsvastgoed een logische beweging na de beurscorrecties die we de afgelopen tijd hebben meegemaakt.

Ten tweede beschrijft voorgaand geciteerde studie tijdens de coronacrisis een daling van 50% aan zoekverkeer naar Belgisch vastgoed ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Onze website realiseerde net een stijging aan bezoeken van gemiddeld 26% sinds 13 maart ten opzichte van dezelfde periode in 2019! Onze voorspelling dat dit tot midden april eerder over vrijblijvende websitebezoeken zou gaan werd bevestigd: het aantal bezoeken bleef gemiddeld groeien, maar de contactnames liepen door toedoen van de lockdownmaatregelen sterk terug.

Dit is de afgelopen 2 weken helemaal omgeslaan: ten derde worden we momenteel overspoeld met vragen over beschikbaarheden in verkoop en verhuur. De bal is duidelijk aan het rollen: De wedloop voor een plaatsje aan de kust is gestart!

Wie niet van plan is zijn eigendom het komende seizoen uitvoerig te gebruiken heeft nu de opportuniteit om het aan een mooie meerwaarde te verkopen of te verhuren.

 

Veelgestelde vragen ivm Corona en Nieuwpoort

 

Voor wie hier wel nog verblijft of binnenkort terug van de partij is: de stad Nieuwpoort heeft een webpagina waar veelgestelde lokale vragen worden beantwoord.

Algemene informatie over het coronavirus en de exitstrategie in ons land kan u steeds terugvinden op de vraag-antwoord webpagina van de vrt.

Heropstart Vastgoedsector: Officiële richtlijnen

De heropstart gebeurt in nauw overleg met de sector en de sociale partners. Vanuit het BIV is er samen met CIB Vlaanderen, Federia en het SF 323 een sectorgids voorzien, teneinde deze heropstart zo veilig mogelijk te laten verlopen. Deze bevat richtlijnen en regels op maat van elke sectortak (verhuur- en verkoopbemiddeling, syndicschap...). Wie interesse heeft kan hier de richtlijnen consulteren.

Concreet betekent het dat, ondanks dat onze diensten ononderbroken beschikbaar zijn gebleven, wij u als klant opnieuw zoals voorheen kunnen bedienen, rekening houdend met de vermelde veiligheidsvoorschriften.

Onze vakgebieden vallen momenteel nog onder een verschillende regeling:

Syndicus, Verkoop en reguliere Verhuur

Vanaf 11 mei mogen we opnieuw onze activiteiten hernemen. Vanaf dan zullen fysieke afspraken en plaatsbezoeken opnieuw mogelijk zijn. Bekijk alvast volgend infofilmpje waarin wordt uitgelegd hoe we er alles aan doen om dat plaatsbezoek zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen! 

Graag herhalen we nogmaals de comfortabele en efficiënte optie om steeds digitaal af te spreken.

Vakantieverhuur

Recreatief en toeristisch vastgoed zal zeker nog gesloten blijven tot en met 7 juni. Huidige bewoners van toeristische woningen (uitgezonderd wie er permanent woont) hebben deze allen moeten verlaten. Ook tweedeverblijvers mogen volgens de veiligheidsraad pas vanaf 8 juni hun eigendom opnieuw bezoeken. Vanuit enkele kustgemeenten klinkt echter dat 18 mei de datum is waaraan zij zullen houden. We verwachten hieromtrent snel meer duidelijkheid en hopen vooral samen met u op een verdere daling van de besmettingen in ons land teneinde ons tweedeverblijvers-cliënteel permanent te mogen verwelkomen.

Wat betreft de huidige beschikbaarheden in ons vakantie-verhuuraanbod: het spreekt voor zich dat wie bij ons een vakantiewoning of vakantieappartement gehuurd heeft en door het corona-bezoekverbod er niet naartoe mag, zijn/haar geld integraal terugkrijgt.

 

 

 

Gratis waarde-/kostenberekening

Vraagt u zich af hoeveel uw eigendom waard is, of wat de eventuele verhuurprijs kan bedragen? Of bent u eerder benieuwd naar wat de syndicuskosten voor uw eigendom bij Euro Immo zouden zijn? Klik op één van de calculatoren en uw vraag wordt gratis berekend.

Verkoopwaarde Verhuurwaarde Beheerkost