07/07/2021

Start zomervakantie 2021

Eindelijk is het zover: de langverwachte zomervakantie! Velen zullen dit jaar opnieuw naar het buitenland trekken, maar toch blijft ook dit jaar de Belgische kust erg in trek. Naar goede gewoonte zetten we hierbij graag enkele belangrijke onderwerpen in de kijker die u de komende maanden van pas zullen komen.

Nog meer versoepelingen, ook aan de kust!

Iedereen heeft er de buik van vol: de coronamaatregelen. Maar stap voor stap krijgen we onze vrijheid terug. Via dit artikel houden we u op de hoogte welke maatregelen momenteel nog gelden in Nieuwpoort.

Lees hier verder

Instagramroute door Nieuwpoort met Euro Immo

Wie zomert in Nieuwpoort wil wandelen! Dankzij Nostalgie krijgt u dit jaar ook uw (klein)kinderen mee op pad. Euro Immo testte voor u de belevenisroute ‘Walk On Sunshine’ uit. Een wandeling vol geluid en beeld. Ideaal voor een hippe en zomerse Instagrampost.

Lees hier verder

Aankoopkosten nieuwbouw versus herverkoop

Wie een huis of appartement koopt, betaalt ook een aantal andere, bijkomende kosten. Zo is een akte laten opstellen bij een notaris niet gratis en ook de Vlaamse fiscus zal zijn deel komen halen… Weet u waaraan u zich mag verwachten bij het aankopen van een woning? Tijd om enkele zaken op een rijtje te zetten!

Lees hier verder

Het logiesdecreet… pardon het logieswat?

U mag niet zomaar uw eigendom openstellen voor toeristen. Wie zijn vakantiewoning aanbiedt als logies is maar beter goed op de hoogte van het Vlaamse logiesdecreet. Dit houdt enkele belangrijke basisregels en uitbatingsnormen in.

Lees hier verder

Een schadegeval aan uw syndicus melden, hoe gaat dat?

Een syndicus staat in voor het beheer van de gemeenschappelijke delen in een appartementsgebouw. Wanneer u schade vaststelt aan een van die delen, of uw appartement, brengt …

Lees hier verder