17/09/2021

Terugblik op de zomer

Wat een seizoen! Euro Immo liet zich uiteraard niet verrassen door de verwachte vastgoedtsunami deze zomer en trotseerde de golven. Het is geen wonder dat Stefaan Dhondt, gedelegeerd bestuurder bij Euro Immo, met fierheid over zijn voltallige team spreekt. Naast zijn terugblik op enkele opmerkelijke vastgoedtrends, vindt u in deze nieuwsbrief drie belangrijke begrippen terug: plaatsbeschrijving, erfpacht en het verplichte EPC voor gemeenschappelijke delen.

De vastgoedtrends van 2021

Onze voorspellingen voor deze zomer zijn grotendeels uitgekomen: een heuse vastgoedstunami overspoelde de kust. Een zomerse vastgoedtrend? Euro Immo gelooft niet dat de golven dit najaar zullen uitdeinen en als toonaangevende vastgoedspecialist surfen wij uiteraard graag mee.

Ontdek de vastgoedtrends

Plaatsbeschrijving: laat u niet verrassen!

Een plaatsbeschrijving is verplicht bij de verhuring van een woning in België. Maar wat is de meerwaarde van zo’n papiertje nu precies? En waar moet u aan denken bij het opstellen van een plaatsbeschrijving?

Lees verder: EHBP:
Eerste Hulp Bij Plaatsbeschrijving

Wat u moet weten over… erfpacht!

Onder erfpacht verstaat men het volle genot hebben van een onroerend goed, dat aan iemand anders toebehoort, gedurende een periode tussen 27 en 99 jaar. Erfpacht is echter geen klein bier. Wat wil u erover weten?

Een antwoord op de FAQ’s

Overheid verplicht EPC voor gemeenschappelijke delen

De Vlaamse overheid zal vanaf 1 januari 2022 energieprestatiecertificaten voor eigenaars van appartementsgebouwen verplichten. Dit is niet per se een slechte zaak! Kandidaat-kopers of -huurders krijgen zo een idee van de energiezuinigheid van het gebouw.

Wat betekent dit voor uw eigendom?